Asukkaan tukikeskus

Etsi vastauksia usein kysytyistä kysymyksistä!

Käyttöönotto-ohjeita

Usein kysyttyjä kysymyksiä asukassovelluksesta

Minulla ei ole älypuhelinta, mitä teen?
Kaikkia palveluita voidaan käyttää normaalisti, vaikka sovellusta ei olisi. Voit ottaa yhteyden taloyhtiöösi tai vuokranantajaasi ja tiedustella lisää mahdollisuuksista esimerkiksi asuntokohtaisiin vastauskojeisiin tai pyykki- ja saunavuorojen varauksiin.
Onko sovelluksen lisäksi tarjolla muuta tapaa käyttää ovipuhelinta?
Mikäli taloyhtiösi haluaa, voimme tarjota erillistä vastauskojetta huoneistoosi asennettavaksi. Toinen vaihtoehto on asettaa puhelinnumeroosi summeri, jonka myötä vastaanotat aina normaalin puhelun, kun vierailija on ovella. Huomio, että sovelluksen ulkopuolisista tavoista voi syntyä lisäkustannuksia.
Mistä voin ladata sovelluksen?
Voit ladata sovelluksen suoraan puhelimesi sovelluskaupasta nimellä Komu. Voit ladata tämän sekä AppStoresta että Google Play storesta. Pääset lataamaan sovelluksen myös tämän linkin kautta: https://www.komuhomes.com/download-app
Olen huoneiston ensimmäinen asukas, joka ottaa sovelluksen käyttöön. Olen nyt ladannut sovelluksen - miten voin kirjautua sisään?
Voit aloittaa kirjautumisen kirjoittamalla puhelinnumerosi, jonka jälkeen saat tekstiviestillä 6 merkkisen koodin, jonka voit kirjoittaa sovellukseen. Mikäli pääset heti käyttämään sovellusta tämän jälkeen, kaikki on kunnossa. Mikäli sovellus kuitenkin kysyy 12-merkkistä asuntokoodia, löydät tämän todennäköisesti saamastasi tekstiviestistäsi, sähköpostista tai paperilta, jonka jälkeen voit kirjoittaa tämän sovellukseen. Mikäli et löydä asuntokoodia, voit pyytää tätä isännöijältä tai vuokranantajaltasi.
Samassa asunnossani joku käyttää jo sovellusta. Miten voin liittyä mukaan samaan asuntoon?
Voit aloittaa kirjautumisen kirjoittamalla puhelinnumerosi, jonka jälkeen saat tekstiviestillä 6 merkkisen koodin, jonka voit kirjoittaa sovellukseen. Mikäli pääset heti käyttämään sovellusta tämän jälkeen, kaikki on kunnossa. Mikäli sovellus kuitenkin kysyy 12-merkkistä asuntokoodia, ja haluat liittyä jo asunnossa olevan henkilön kanssa samaan asuntoon, löydät tämän 12 merkkisen koodin jo sovellusta käyttävän asukkaan sovelluksesta kohdasta ”Asukkaat”. Voit myös vaihtoehtoisesti skannata toisen asukkaan puhelimen näytöltä QR-koodin.
Ovipuhelimen kuva tai ääni ei toimi - mitä teen?
Tarkasta ensimmäiseksi löytyykö sovelluksestasi mahdollisuus päivittää tämä uuteen versioon. Voit käydä tarkastamassa tämän puhelimesi sovelluskaupassa. Mikäli tämä ei auta, kokeile soittaa ovipuhelimella siten, että puhelimesi wi-fi on pois päältä. Mikäli tämä ei auta, testaa vielä ovipuhelinta vielä kiinteistösi ulkopuolella. Joskus kiinteistön sisällä huono kuuluvuus aiheuttaa häiriötä. Mikäli tämäkään ei auta, niin voit ilmoittaa tästä sovelluksesi kautta kohdassa ”Asetukset” ja ”Anna palautetta sovelluksesta”. Pyrimme täten korjaamaan ongelman mahdollisimman pian.
Ovipuhelimen oven avaus ei toimi, mitä teen?
Tarkasta ensimmäiseksi löytyykö sovelluksestasi mahdollisuus päivittää tämä uuteen versioon. Voit käydä tarkastamassa tämän puhelimesi sovelluskaupassa. Mikäli tämä ei auta, kokeile soittaa ovipuhelimella siten, että puhelimesi wi-fi on pois päältä. Mikäli tämä ei auta, testaa vielä ovipuhelinta vielä kiinteistösi ulkopuolella. Joskus kiinteistön sisällä huono kuuluvuus aiheuttaa häiriötä. Mikäli tämäkään ei auta, niin voit ilmoittaa tästä sovelluksesi kautta kohdassa ”Asetukset” ja ”Anna palautetta sovelluksesta”. Pyrimme täten korjaamaan ongelman mahdollisimman pian.
Mihin otan yhteyttä kysymystilanteessa?
Mikäli kysymyksesi liittyy asumiseen, niin voit olla suoraan yhteydessä isännöintiin tai vuokranantajaasi. Mikäli kysymys liittyy kuitenkin sovellukseen tai ovipuhelimeen, voit olla yhteydessä help@komuhomes.com.
Sain viestin Komu-sovellukseen liittyen, että taloyhtiöni käyttää kyseistä sovellusta. Mitä tämä tarkoittaa?
Taloyhtiö on tällöin valinnut sovelluksen käyttää sovellusta mm. varausten hallintaan, kommunikointiin tai muuhun vastaavaan tarkoitukseen. Voit käydä tällöin lataamassa Komu-sovelluksen puhelimesi sovelluskaupasta ja kirjautua sisään saamiesi ohjeiden mukaan.
Olen muuttamassa asuntoon vasta myöhemmin, mutta voinko ottaa sovelluksen jo aikaisemmin käyttöön?
Kun olet allekirjoittanut vuokrasopimuksen, saat lähiaikoina viestin sovelluksen käyttöönotosta. Kun olet vastaanottanut tämän viestin, sovellus on välittömästi valmis käyttöönottoon.
Voinko maksaa sovelluksessa tapahtuvat varauksen muuten kuin maksukortin avulla?
Sovelluksen maksuominaisuus on toteutettu tunnettuja ja luotettavia palveluntarjoajia käyttäen. Mikäli kuitenkin et pysty maksamaan varauksia maksukortin, Apple Payn tai Google Payn avulla, vois kysyä vaihtoehtoista maksutapaa vuokranantajaltasi tai isännöitsijältä.
Sovellukseni ei toimi oikein - mitä teen?
Mikäli sovelluksesi ei toimi oikein, voit olla suoraan yhteydessä Komun asiakaspalveluun jättämällä viestin kohtaan ”Anna palautetta sovelluksesta” tai laittamalla sähköpostia osoitteeseen help@komuhomes.com.

Usein kysyttyjä kysymyksiä muuttotarkastuksista

Sain tekstiviestin muuttotarkastuksesta, mutta en ole muuttamassa - mitä teen?
On tapahtunut ilmeisesti virhe järjestelmissä. Ole yhteydessä vuokranantajaasi tässä tilanteessa.
Voinko täyttää lomakkeen myöhemmin kuin viestissä ilmoitettu aika?
Mikäli et pysty täyttämään lomaketta tarpeeksi ajoissa, olethan yhteydessä vuokranantajaasi ja voit pyytää lisäaikaa täyttämiseen.
Sain tekstiviestin muuttotarkastuksesta, mutta olen jo muuttanut pois asunnosta - mitä teen?
Voit tällöin jättää viestin huomiotta.
Voiko liittää kuvia tai videoita?
Voit liittää kuvia suoraan lomakkeelle, mutta lomake ei valitettavasti tue videoita.
Haluaisin lisätä tietoa lomakkeelle, mutta olen jo lähettänyt tämän - mitä teen?
Valitettavasti et voi enää muokata lomaketta. Voit tällöin lähettää lisätiedot suoraan vuokranantajallesi heidän käyttämiään kanavia pitkin.
© Intu Enterprises Oy 2024