KomuDoor-ovipuhelinjärjestelmä yhdistää niin perinteisen kuin IP-pohjaisen ovipuhelimen hyödyt

KomuDoor-järjestelmän merkittävin etu on sen matalat kustannukset
Julkaistu
4.8.2023
Arvioitu lukuaika
3
min
Ovipuhelin on nykyään yksi merkittävimmistä turvallisuudentekijöistä taloyhtiöissä. Me Komulla olemme tuoneet markkinoille uuden sukupolven ovipuhelimen KomuDoorin osaksi älykästä kotia. Se tekee niin asumisesta kuin kiinteistönhallinnasta helppoa ja vaivatonta!

Ovipuhelinjärjestelmän puuttumisella on merkittävä vaikutus asukastyytyväisyyteen ja turvallisuuteen

Ovipuhelinjärjestelmän asentaminen on yleensä taloyhtiön päätös ja suurin osa kerrostaloista Suomessa toimii vieläkin ilman ovipuhelinta. Tähän on syynä varmasti useat eri tekijät, mutta suurin näistä vaikuttavista tekijöistä on varmasti kallis hinta. Kalliin investoinnin sijaan on usein tyydytty koodi- ja avainlukkojärjestelmiin.

Ovipuhelinjärjestelmän puuttumisella on kuitenkin merkittäviä asukastyytyväisyyteen ja turvallisuuteen vaikuttavia tekijöitä. On käytännöllistä, että vierailla on mahdollisuus päästä alaovesta sisään ilman avainta, mutta ilkivalta ja varkauksien ennaltaehkäiseminen ovat syitä, joiden takia kulkuoikeutta on hyvä rajata. Ilman ovipuhelinta kulun hallinnointi on hankalampaa, sillä taloyhtiön asukkailla on oikeus luovuttaa ovikoodia eteenpäin esimerkiksi nettikirpputoreilla ja ruokalähettipalveluissa, ja tässä käykin helposti siten, että ovikoodi leviää suurelle määrälle ihmisiä.

Ovipuhelinjärjestelmä helpottaa kulunvalvontaa mahdollistamalla asukkaiden ja vieraiden tunnistamisen ennen sisäänpääsyä. Se antaa asukkaille varmemman tunteen yksityisyydestä, kun he tietävät, että vain ne henkilöt joiden kuuluu päästä sisään voivat tehdä niin.

Kaapeloitu ovipuhelinjärjestelmä verrattuna IP-pohjaiseen järjestelmään

Ovipuhelimet voidaan kategoroida perinteisiin kaapeloituihin ja internetin avulla toimiviin IP-pohjaisiin järjestelmiin. Näistä ensimmäinen kattaa Suomessa vielä noin 90% ratkaisuista ja se on todettu olevan hyvin luotettava ja toimiva järjestelmä. Järjestelmän asentamiseksi yleensä joudutaan kuitenkin tekemään laajat kaapeloinnit sekä asettamaan asuntoihin erilliset vastauskojeet. Tämän myötä järjestelmä kokonaiskustannus voi nousta helposti pilviin ja järjestelmän päivittäminen ei välttämättä tällöin olekaan kannattavaa.

Noin 10v sitten markkinoille saatiin perinteiselle ovipuhelimelle IP-pohjainen verrokki; kaapeloimaton ja internetin yli toimiva järjestelmä. Vierailijan soittaessa summeria asukas saa vierailijaan yhteyden puhelimensa avulla ja internetin välityksellä. IP-pohjainen ratkaisu voi olla jopa 5 kertaa edullisempi kaapeloituun verrokkiinsa nähden, mutta tämä ei ole kuitenkaan saanut vielä johtavaa markkina-asemaa maailmalla. Sitä selittävät kaksi tekijää: ensimmäinen syy on asukasrekisterin ylimääräinen hallinnointi aiheuuttaen isännöinnille tai huollolle ylimääräistä ja turhaa työtä. Toinen merkittävä syy on se, ettei vanhempaa asukaskuntaa ole tarpeeksi hyvin otettu huomioon järjestelmän toimiessa vain älypuhelimella.

KomuDoor-ovipuhelinjärjestelmässä yhdistetään niin perinteisen kuin IP-pohjaisen ovipuhelimen hyödyt

KomuDoor on Komun rakentama täysin suomalainen IP-pohjainen järjestelmä, joka yhdistää molemmista ovipuhelintyypeistä parhaat puolet. KomuDoor on moderni ja edullinen vaihtoehto, jota kaikki pystyvät käyttämään. Kallista kaapelointia tai vastauskojeita ei tarvita, sillä älypuhelin hoitaa tehtävän. Koska älypuhelimella voi vastata, voidaan siis vierailijoiden kanssa kommunikoida, vaikka itse ei olisi kotonakaan. Järjestelmään kuuluu siis itse ovipuhelimen lisäksi mobiilisovellus, jonka kautta oven avaaminen tapahtuu kätevästi. Vanhempi asukaskunta on otettu myös huomioon, sillä mobiilisovelluksen sijaan oven voi avata normaalilla puhelulla ja tarvittaessa päätelaitteen asennus asuntoon on myös mahdollista.

KomuDoor-järjestelmän edut verrattuna muihin ovipuhelinvaihtoehtoihin

Olemme muihin IP-pohjaisiin puhelimiin nähden modernein vaihtoehto, sillä automatisoimme muutokset asukaslistoissa ja helpotamme näin isännöitsijöiden manuaalista työtä. KomuDoor sopii niin uudiskohteisiin kuin jälkisaneerattuihin yksinkertaisen ja paikallisen asennuksen ansiosta.

Asennukset hoituvat aina yhteistyössä luotettavien asennuskumppaniemme kanssa ja KomuDoor takaa jatkuvan huollon ja asiakaspalvelun ongelmatilanteiden sattuessa.

Ota meihin yhteyttä niin voimme yhdessä selvittää sopisiko KomuDoor juuri teidän kohteeseenne!

Roni Lahti

roni@komuhomes.com

Santeri Salmela

santeri@komuhomes.com

© Intu Enterprises Oy 2024