Asiakaslähtöisyys yhdistää kiinteistöalan yrittäjän ja Komu Homesin

”Komu Homes on ollut helppo, yksinkertainen ja selkeä” – Päivi Ronkainen, toimitusjohtaja & yrittäjä, OVV Asuntopalvelut Tampere
Julkaistu
4.8.2023
Arvioitu lukuaika
2
min

Komu on levinnyt yhdestä franchisingyrityksestä muualle ketjuun

OVV on vuokrahuoneistojen vuokranvälitystä harjoittava franchising-ketju, joka on käyttänyt Komun tuotetta jo melkein vuoden ajan. Aluksi se oli käytössä vain Tampereella, mutta se osoittautui niin toimivaksi, että sen käyttöä on laajennettu myös muihin ketjun toimipisteisiin ympäri Suomea. Idea laajennukseen lähti yrittäjä Päivi Ronkaiselta, joka nyt näin jälkeenpäin kertoo voivansa suositella palvelua mielellään edelleen myös oman ketjunsa ulkopuolisille yrittäjille ja muille kiinteistöalan toimijoille, jotka tekevät asuntotarkistuksia.

OVV käyttää Komua sekä sisäisesti itse tarkastaessaan asuntoja että palveluna vuokranantajille. Molemmissa tapauksessa kyse on sisään- tai ulosmuuttotarkastuksista. Esimerkiksi kun asukas on muuttanut sisään, hänelle lähetetään sähköpostitse viesti, jossa on linkki Komun lomakkeen täyttöön. Päivin mukaan asuntotarkistuksissa oli aiemminkin käytössä sähköinen järjestelmä, mutta Komun käyttövarmuus on osoittautunut huomattavasti paremmaksi. Koska tarkastuksia tehdään niin paljon, ei epävarma, saati sitten paperinen prosessi, tunnu Päivistä enää edes vaihtoehdolta.

Komu on ”monipuolinen, vakaa ja toimiva sovellus”

Päivin mukaan ohjelma on toiminut ja ”se on lähtökohtaisesti tärkeintä.” Työntekijöiltä tai asiakkailta ei ole tullut valituksia, mikä Päivin mielestä kertoo Komun onnistumisesta. Monipuolinen, vakaa ja toimiva sovellus on se, mitä tarvitaan. Lisäksi Päivi pitää hyvänä sitä, kuinka helppo, yksinkertainen ja selkeä palvelu oikein on. ”Kun asiakkaat ja työntekijät ei valita, olen tyytyväinen. Täytettyjä lomakkeita tippuu sähköpostiin koko ajan”, Päivi kuvaa omaa käyttökokemustaan.

Halu kehittää ja toimia asiakaslähtöisesti yhdisti

Komu loksahtaa nätisti osaksi yrittäjähenkistä yrityskulttuuria. Päivi on erityisen vaikuttunut siitä, kuinka Komulla on halua innovoida ja kehittää jatkuvasti. Molemmat yritykset pitävät myös asiakasta suuressa arvossa: halutaan pitää huoli siitä, että asiakas on tyytyväinen ja prosessit toimivat. ”Asiakaslähtöisyys ja Komun tapa hoitaa hommia oli se, mistä me tykättiin”, Päivi tiivistää ja kertoo olevansa erittäin tyytyväinen myös siihen, kuinka yrityksen tarpeita on kuunneltu. Ensimmäisellä kerralla, kun ohjelmaa kokeiltiin, se ei täysin istunut yrityksen tarpeeseen, mutta ”toisen kerran jälkeen on ollut yhtä riemuvoittoa.”

© Intu Enterprises Oy 2024