Komu Homes ja VOAS ovat mukana rakentamassa kestävämpää tulevaisuutta

Vaasan Palosaaren kampusalueen läheisyydessä sijaitsevassa opiskelija-asuntorakennuksessa otetaan käyttöön Komun asukassovellus
Julkaistu
13.9.2023
Arvioitu lukuaika
2
min

Komu Homes on VOASin kumppanina mukana ProLight project-hankkeessa, jonka tarkoituksena on edistää kestävää kehitystä tukevaa kasvua Euroopassa. 

EU:n ilmastotavoitesuunnitelmaan 2023 on kirjattu tavoitteeksi saavuttaa 55 prosentin vähennys rakennusten kasvihuonepäästöissä, ja tavoitteeseen pääseminen edellyttää rakennus- ja kiinteistöalalla toimenpiteitä. Uusien teknologioiden ja innovaatioiden kehityksen ohella on tärkeää ottaa edistysaskeleita myös ihmisten jokapäiväisissä elämäntavoissa ja kulutuskäyttäytymisessä.

“Tavoitteenamme on tukea kestävää kehitystä lisäämällä asukkaidemme tietoisuutta asumisen energiankulutuksesta ja ympäristövaikutuksista.” Teppo Rasku, VOAS

Kuva: VOAS

Palosaaren kampusalueen läheisyydessä on rakenteilla uusi talo opiskelijoille. Tämä rakennus tarjoaa energiatehokkaan asumisvaihtoehdon, ja sen tavoitteena on ohjata opiskelijoita kohti ympäristöystävällisempiä elämäntapoja mahdollistamalla veden, sähkön ja lämmön kulutuksen seuraamisen. Asumisen tuottaessa suuren osan suomalaisten hiilijalanjäljestä, vuokralaisista on tullut entistä ilmastotietoisempia painottaen ekologisesti kestävän ja energiatehokkaan kodin merkitystä. 

Jotta opiskelijoiden olisi helppoa seurata omaa kulutuskäyttäytymistään, VOAS on valinnut ottaa käyttöönsä Komu-sovelluksen. 

"Jotta kiinteistöistä saadaan kaikki energiatehokkuus irti, on hyvin tärkeää saada myös asukkaat aktiivisesti osallistettua säästötalkoisiin sähkön, veden sekä lämmön osalta. He ovat erittäin olennainen osa kokonaistehokkuutta." Roni Lahti, Komu Homes

Kulutusseurannan lisäksi Komu-sovelluksesta asukkaat tulevat löytämään kaikki asuntoon ja asumiseen liittyvät palvelut yhdestä paikasta. Sovelluksen käyttöönoton myötä asukkaiden on mahdollista varata yhteiskäyttötilojen vuoroja, kuten saunavuoron tai pyykkivuoron, saada asiakaspalvelua ja ottaa yhteyttä vuokranantajaan tai huoltoon. 

Komu Homesille on tärkeää olla mukana vastaamassa globaaleihin kestävän kehityksen trendeihin ja täten olla rakentamassa kestävää tulevaisuuden Suomea. Komu-sovelluksen avulla asukkaiden on helppo vähentää päivittäistä kulutustaan ja näin olla entistä ekologisempia.

ProLight project

VOAS

© Intu Enterprises Oy 2024