Vuokrataloyhtiö suuntaa Komu Homesin avulla kohti ekologisempaa ja tehokkaampaa toimintaa

"Kiinteistöalalla oli vielä aikanaan sellainen sananlasku, että hitaat syö nopeat. Tämä ei kuitenkaan enää nykyään pidä paikkaansa. Digitaaliset ratkaisut ovat arkipäivää." - Samuli Killström, toimitusjohtaja, NAL Asunnot
Julkaistu
4.8.2023
Arvioitu lukuaika
2
min
Jokainen vuokra-asuntoa välittävä tietää, kuinka työlästä vuokralaisen vaihtuminen voi olla. Mitä enemmän asuntoja, sitä enemmän tarkastettavaa. NAL Asunnot oli avoin kokeilemaan ratkaisua, jolla tätä prosessia voisi helpottaa. Lisäksi he halusivat kehittää tapoja, jolla asukkaan asumiskokemusta voisi ylipäätään parantaa.

Kuvaile Komun muuttotuotetta yhdellä sanalla: ”Selkeys”, ”Helppokäyttöisyys”

Ei ihme, että näiden tavoitteiden pohjalta päädyttiin kokeilemaan Komun muuttotuotetta. Palvelu vakuutti sekä Samulin että vuokraustoimenjohtajan Päivin välittömästi. Samuli kiinnitti huomionsa selkeyteen kun taas Päiviin vetosi sen helppokäyttöisyys. Komu tuntui istuvan hyvin yhteen jo olemassa olevien järjestelmien kanssa ja taloudellinen riski kokeilulle oli hyvin pieni.

Käytännössä tämä tarkoitti sitä, että aluksi luotiin Komuun pohja loppusiivousta varten. Tulevaisuudessa on mahdollisesti tarkoitus ottaa käyttöön tarkastuslomake myös sisäänmuuttaville asukkaille. Kun sekä poismuuttava että uusi vuokralainen täyttävät nämä dokumentit asunnon kunnosta, ei tarkastajaa tarvita. Oikealla ohjeistuksella raportit täytetään laadukkaasti ja kahden ihmisen kautta tuleva tieto varmistaa luotettavuuden. Asukas voi raportoida ongelmakohtia myös asumisen aikana.

Komu tarjoaa kestävämmän tavan tarkastaa

Päivi kertoo, kuinka Komu on auttanut yritystä myös päästöjen vähentämisessä. Kun asuntojen tarkastusten määrä vähenee, ei säästy vain työaikaa, vaan myös luontoa. Autoilun vähentäminen on linjassa yrityksen ympäristötavoitteiden kanssa. Esimerkiksi viime kuussa yli 1/3 asuntotarkastusta voitiin välttää Komun ansiosta, mikä tarkoitti noin 20 asuntoa. Päivi uskoo prosentuaalisen määrän vielä kasvavan tulevaisuudessa.

Komu sopii vuokrataloyhtiöille

Päivin mukaan Komu sopii sekä pienille että isoille vuokrataloyhtiölle. Erityisesti palvelusta hyötyvät yritykset, joiden vuokralaiset vaihtuvat tiuhaan tahtiin tai joilla on lukuisia asuntoja välitettävänä. Järjestelmä ei ole vain työntekijöiden taakkaa helpottamaan, vaan se tarjoaa myös asukkaille helpon väylän olla yhteydessä asuntoon liittyvistä epäkohdista.

  • Samuli Killström, toimitusjohtaja, NAL Asunnot
  • Päivi Ojala, vuokraustoimen johtaja, NAL Asunnot
  • NAL Asunnot tarjoaa kohtuuhintaista vuokra-asumista alle 30-vuotiaille nuorille aikuisille. Se vuokraa noin 2000 asuntoa 16:sta eri paikkakunnalla.

Kiinnostaisiko kuulla lisää asuntotarkastustuotteesta?

Komun tuotteita käytetään jo yli 83 000 asunnossa Suomessa ja asiakkaisiimme kuuluu muun muassa Y-Säätiö, Asuntosäätiö, Espoon Asunnot ja NREP. Ulosmuuttolomakkeemme on koettu toimivaksi asiakasyritystemme puolesta, ja tarjoamme uusille asiakkaille pilotointijaksoa huojennettuun hintaan.

Jos pilotointi sekä laajempi tuote-esittely kiinnostaa, ota meihin yhteyttä!

Elmo Rantala
elmo@komuhomes.com


© Intu Enterprises Oy 2024